Valóban létezik keratinos hajpakolás házilag?

Amikor komolyabb sérülés vagy baleset ér, akkor nyilvánvalóan az orvosokra bízzuk a kezelést és a felépülés lépéseinek felépítését. Azonban, mivel a zúzódás kezelése házilag is megoldható, így bizonyára nem hívjuk a mentőt azonnal. Ugyanakkor érdemes óvatosnak lenni, és ha rosszul érezzük magunkat, akkor ne hanyagoljuk el a tüneteket, mert előfordulhat, hogy a zúzódás mellett belső sérülések is keletkeztek! Szerencsére a legtöbb esetben kitapasztalt otthoni praktikákkal enyhíthetünk bajainkon.

A zúzódás kezelése házilag már évszázadok óta sikeres, és még abban a korszakban is alkalmazták, amikor az orvostudomány még gyerekcipőben járt. Nyilván a legfontosabb a fájdalom enyhítése, amelyet nem csupán erős fájdalomcsillapító gyógyszerekkel lehet elérni, hanem olyan krémekkel is, amelyek visszaveszik a gyulladást. Erre vannak kiváló gyógynövények, amelyek nem rendelkeznek káros mellékhatásokkal, és serkentik a vérkeringést és ápolják a bőrt.

Hogy miért lehet sikeres a zúzódás kezelése házilag, arról többet olvashat az egeszsegszakerto.hu oldalon, ahol még számos egészséget érintő témában tájékozódhat. Ilyen például a keratinos hajpakolás házilag, mert a nők kezdenek ráébredni, hogy hosszú távon csakis a természetes megoldások hoznak áldást.

Köztudott, hogy a haj és a keratin milyen szoros összefüggésben áll egymással, mivel szerkezetének java része ebből a különleges fehérjéből áll. Ennélfogva ezen anyag hiánya tehető felelőssé, ha betegség jelentkezik, vagy a haj töredezetté, fénytelenné válik. Ez fordítva is igaz, tehát ha bőven van keratin, akkor a haj újra felfrissül, meggyógyul és ragyogóvá válik. A kérdés csupán az, hogy létezik keratinos hajpakolás házilag? A válasz igen, mert ha jól belegondolunk, akkor sok élelmiszer természetes formájában is tartalmazza azokat az aminosavakat, amelyekre a hajnak is szüksége van. Az egyik ilyen hétköznapi, mégis különleges élelmiszer a tojás. Azaz nyers tojásból készítünk egy egyszerű pakolást, és máris sokat tettünk hajunk egészségéért. Létezik ennél gyorsabb, olcsóbb és hatásosabb módszer?