Nem kell elhatárolódni a pályázatfinanszírozó hitelektől

pályázatfinanszírozó hitelek ideális megoldást biztosítanak olyan cégek számára, akik önerőből nem tudják finanszírozni a nagyobb projekteket. Minél nagyobb egy projekt annál biztosabb, hogy a saját tőke, de még a pályázati pénz sem lesz elég annak megvalósításához. Ilyen esetekben a legjobb, ha pályázatfinanszírozó hitelt is igénybe veszünk. A cégek továbbfejlesztése és egy-egy projekt finanszírozása csak így tud megvalósulni. A Forráscentrum a pályázatfigyelésen, a pályázatíráson túl a megfelelő hitellehetőség kiválasztásában is segít. A telephelyfejlesztések, az ingatlanok felépítése, az új vagy akár a használt gépek beszerzése ezzel a módszerrel, sokkal gyorsabban elérhető céllá válik. Természetesen a hitelek az átmeneti likviditási problémák kezelésében is segíthet.

A különféle pályázati konstrukciókkal ezek a hitelek nagyon jól kombinálhatók, ezért érdemes ezt a megoldást választani. A finanszírozás ezzel a módszerrel, sokkal kevésbé fogja megterhelni az adott céget. Minden egyes hitelkérelemhez egy üzleti tervet kell benyújtani a pénzintézethez. Az üzleti terv elkészítésén múlik, hogy a hitelt a vállalkozás megkapja-e. Ezt nem érdemes szakember nélkül elkészíteni, hiszen ha nem értünk hozzá, akkor a bukás garantált. A Forráscentrum ügyfeleinek az üzleti tervet teljesen ingyen készíti el, így külön költséggel sem kell számolni. Olyan esetben is segítenek, ha már egy üzleti terv elutasításra került, hiszen az eredeti üzleti terv átdolgozásra és újra benyújtásra kerül.

A hitellehetőségek közül a Széchenyi Kártya és a különféle vállalkozói hitelek nyújtják a legjobb megoldást. Akár két héten belül rendelkezésre állhat maximum 25 millió forint, ha a Széchenyi Kártya mellett teszi le a vállalkozás a voksát. Az átmeneti likviditási problémák esetére ezt javasolja a Forráscentrum is. A hazai pénzintézetek a vállalkozói hitelek teljes tárházát kínálja, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kondíciókkal. Ha a legjobbat szeretnénk, akkor szakértőkre bízzuk a megfelelő hitel kiválasztását. A vállalkozói hitelek segítenek a forgóeszköz finanszírozásban és a beruházások megvalósításában is. Forgóeszközre minimum 3 millió maximum 31,25 millió forintot lehet igénybe venni hitel formájában. Beruházásokra, minimum 3 millió és maximum 31 millió forint lehet a hitelkeret.