Megfontolt fellépés az izomgörcs ellen

Egy teljes életmódváltással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Azonban mindent csakis odafigyeléssel és kellő előrelátással kell elvégezni. Ha kapkodunk, és azonnal akarjuk a hatást, akkor megesik, hogy nem azt érjük el, amit szeretnénk, hanem az izomgörcs ellen leszünk kénytelenek hatásosan fellépni. Lássunk egy konkrét példát egy olyan személyen, aki nem ismerve a határait, gondolja, azonnal nekiáll a nagyfokú sportolásnak, hogy pár napon belül látható eredményt érjen el. Minden bemelegítés nélkül nekilát a futásnak, és már néhány lépést követően kellemetlen érzés lesz úrrá a lábában.

De ahelyett, hogy az izomgörcs ellen megfontoltan lépne fel, elkezd pánikozni, idegeskedni, és megpróbálja folytatni az edzést. Ez azonban nem fog menni, ugyanis a kezdeti feszülő érzés éles fájdalomba vált át. Az izomgörcs ellen ilyenkor kellő figyelemmel és nyugalommal kell tenni. Azonnal abbahagyni a gyakorlatsort és pihentetni, enyhén masszírozni a feszülő szöveteket. Ez követően ugyanakkor hatásos készítmények is bevethetők a regeneráció érdekében, de mindig türelmesen ki kell várni a teljes gyógyulást.

A figyelmetlenség és makacság sok problémát okozhat más téren is. Ha nagyon fehér a bőrünk, és hajlamosak vagyunk bizonyos érzékenységekre, úgy a napallergia krém legyen mindig kéznél, ha szabadba megyünk. Ha valaki mindenáron le akar gyorsan barnulni, és ezért a legmelegebb időszakot választja, akkor nem csak az eshet meg, hogy nem jár sikerrel, hanem a nagyfokú leégés mellett egy allergia is kialakul. Igaz, hogy a hatóanyagokban gazdag napallergia krém gyors megoldást biztosít, de miért tennénk ki felesleges terhelésnek szervezetünket, ha nem muszáj?

Ahelyett, hogy pár óra alatt akarnánk kreol barna bőrszínt elérni, inkább fokozatosan, a kora délelőtti vagy késő délutáni időszakokban süttessük magunkat, ezzel nem csak lecsökkentve a napallergia krém elengedhetetlen használatának esélyét, de megkíméljük magunkat a kínzó égető, fájó érzést okozó kiütések vagy leégés kialakulásától. Vigyázzunk egészségünkre, ugyanis csak akkor élhetünk teljes életet, ha az kifogástalan!