Allergiás kiütések eltávolítása növényekkel

Ha a bőrünk közvetlenül érintkezésbe kerül valamilyen allergén anyaggal, allergia alakul ki. Rendkívül kellemetlenek az allergiás kiütések, hiszen viszketnek, égnek és fájdalmat okoznak. Bizonyos ételek vagy gyógyszerek elfogyasztása után következik be, ezek közül is a leggyakoribbak a tengeri ételek, a tojás, a tej, valamint a szója.

Az allergiás kiütések között vannak olyanok, amelyek maguktól elmúlnak az allergén eltávolítása után, de olyanok is, amelyeket feltétlenül kezelni kell. Ebben az esetben tudni kell, hogy a természetes gyógymódok biztonságosabbak, mint a patikákban megvehető kenőcsök, amelyek mellékhatással is járhatnak.

Például az érintett felület kamillateás kezelése nagyon jó eredményt hozhat. A csukamájolaj és az E-vitamin keveréke hatékonyan eltávolítja az allergiás kiütéseket, de hasznos lehet 3 evőkanálnyi nyers almaecet és méz keveréke is, amit egy pohár vízbe keverve elfogyasztunk. Fontos még a máj méregtelenítése, a vesetisztítás és az immunrendszer erősítése, amelyekre szintén vannak gyógynövények.